Is dat wel iets voor mij zo een fotosessie?

Mijn terugkomend motto is dat iedereen mooi is én vooral uniek, dus ook jij. Ik laat je graag zien hoe mooi je wel bent. 

Wanneer kunnen we best boeken? Hoever vooraf?


Mijn agenda raakt soms snel vol, vooral weekends en woensdagen zijn snel benomen.

Wensen jullie een reportage te boeken waar een bepaalde deadline aan verbonden is (communie/zwangerschap/bevalling/newborn), boek dan zo snel mogelijk.

Een huwelijksreportage boek je best ruim een jaar vooraf, van zodra jullie een datum hebben, contacteer dan snel voor een kennismakingsgesprek.

Daar ik zelden rustdagen neem, blijven er wel steeds mogelijkheden open in de agenda, dus mail gerust en stel je datum voor.


Wat is de beste periode om mijn bolle buik vast te leggen?


Om je zwangerschap mooi weer te geven, plan je best een reportage tussen je 31e en 35e zwangerschapsweek.

Ik werk eveneens met een formule waarbij 3 verschillende reportages gepland worden tijdens je zwangerschap, om zo het verloop van “mini” bolle buik tot “maxi” bolle buik vast te leggen. En als kers op de taart de geboorte zelf, wat je onvergetelijke beelden oplevert!

Om het compleet te maken kan je afsluiten met een newborn-shoot


Wanneer plannen we best een newborn-sessie?


Een newborn-sessie plan je bij voorkeur tussen de 4e en 14e dag na de geboorte. 

Bij een newborn-sessie leggen we een voorlopige afspraak vast rond je uitgerekende datum, van zodra je bevallen bent stuur je me een berichtje en maken we de afspraak definitief of verschuiven we de datum indien nodig.


Werk je ook in de weekends, vakanties of feestdagen?


Zeker! Meestal zijn dit de momenten waarop jullie je het best kunnen vrijmaken, daar pas ik me graag naar aan. Alles is mogelijk, dus stel gerust je datum voor en we bekijken wat kan.


Kunnen we een reportage boeken voor een grote groep vrienden of familie?


Uiteraard kan dit! Hiervoor werk ik liefst op een buitenlocatie.

Hiervoor maken we vooraf de nodige afspraken. Wat verwachten jullie, naar wat zijn jullie op zoek? Wensen jullie eerder zakelijke groepsfoto’s of toch liever met de nodige fun?  Dat bespreken we bij boeking.


Kom je ook aan huis fotograferen?


Jawel! Indien jullie een warme huiselijke reportage wensen, voor jullie mooiste gezinsfoto of familiefoto en waardevolle momenten van jullie gezin en/of kids in jullie eigen vertrouwde omgeving.


Zijn er cadeaubonnen te verkrijgen?


Zeker! Een heel leuk idee! Een reportage is een geweldig geschenk, in te vullen naar je persoonlijke wensen.  Mail me even met je info, en omschrijf de gelegenheid en wat je in gedachte had. Zo maken we samen een cadeaubon op maat, voor een bepaald bedrag.


Wij hebben geen ervaring met shoots of poseren, is dit een probleem?


Uiteraard niet. Meestal heeft men hier geen of weinig ervaring in.

En ik werk ook het liefst heel natuurlijk, vooral jezelf zijn, geen gemaakte poses of te veel poseren. Ik zal jullie een beetje sturen, maar de rest volgt meestal vanzelf en zorgt voor zeer spontane foto’s. 


Welke locatie kiezen we best voor een bepaalde reportage? Wat bij slecht weer?


Ik werk heel graag in de vrije natuur en fotografeer liefst buiten bij natuurlijk licht, hiervoor heb ik voldoende suggesties ivm locaties.

Reportages zoals newborn of baby zullen uiteraard binnen plaatsvinden, dit bij voorkeur bij jullie thuis, in je eigen huiselijke sfeer.

Het weer schrikt me niet snel af, elke seizoen heeft een ongelooflijke charme op foto.

Echter bij zwaar regenweer kunnen we steeds kiezen om de reportage uit te stellen, maar zulke beslissingen omwille van het weer nemen we best de dag zelf, soms valt het allemaal veel beter mee dan de weersvoorspellingen ons beloofden.

Wanneer een reportage onmogelijk uitgesteld kan worden (communie/huwelijk/jubileum/feest), dan zorgen we steeds voor een alternatief bij slecht weer. Er zijn voldoende leuke binnenlocaties. Ik help jullie graag bij jullie zoektocht naar de ideale locatie.


Welke kledij dragen we best tijdens een reportage? Wat moeten we meebrengen?


Dit is voor elke soort reportage verschillend.

Uiteraard draag je best een outfit waarin je je goed voelt. Gaan jullie als koppel op de foto, samen met de kids of als familie, probeer je outfits dan een beetje op elkaar af te stemmen. Bij newborn, baby of kids bespreken we dit allemaal goed vooraf. 


Wij hebben een specifiek idee of voorstel voor een reportage?


Graag! Ik sta steeds open voor een nieuwe uitdaging!

Laat me gerust weten wat jullie in gedachten hebben, en we bekijken samen de mogelijkheden.


Maak je foto’s in kleur of zwart-wit?


Tijdens mijn fotografie blijf ik steeds trouw aan mijn persoonlijke stijl, die hebben jullie kunnen bekijken op mijn portfolio. Ik werk zowel in kleur als in zwart-wit, een keuze die erg afhankelijk is van iedere unieke situatie en sfeer.

Hebben jullie echter een specifieke voorkeur, laat me dit dan weten bij de boeking.


Wat is je levertermijn?


Bij huwelijksreportages reken je best een 8-10 weken, echter een weekje na jullie huwelijk zend ik jullie al enkele beelden als voorsmaakje.

Bij alle andere reportages probeer ik binnen een termijn van ongeveer 3-4 weken alle foto’s af te leveren.

Hou echter altijd rekening met de drukte van het moment, ik lever steeds kwaliteit af, en dit betekent, liever met een beetje vertraging af te leveren dan me te moeten haasten.

Wanneer jullie de foto’s van een reportage voor een bepaalde gelegenheid nodig hebben, laat me dit dan weten bij de boeking, dan kan hier rekening mee gehouden worden.

Ontvangen wij alle foto’s die genomen zijn tijdens een reportage?

Neen, helaas! Jullie krijgen het aantal beelden zoals beloofd tijdens de boeking, echter dit worden er meestal altijd meer.

Na iedere reportage maak ik een uitgebreide selectie van jullie beste beelden en bewerk deze naar mijn stijl. De beelden waar je niet goed opstaat, dubbele, een fractie verschil genomen, ed. worden weerhouden, less is more.


Ontvangen we de foto’s met watermerk, in hoge of lage resolutie?


Bij een huwelijk ontvangen jullie alle foto’s in hoge resolutie, alsook alle foto’s in lage resolutie met watermerk.

Bij de overige reportages is het afhankelijk van jullie keuze van formule, hoeveel foto’s er worden afgeleverd. Dit wordt steeds bij de boeking duidelijk afgesproken.

Bij gebruik op internet, sociale media, Facebook, ed. vraag ik steeds om deze “met” watermerk te gebruiken en deze beelden uiteraard niet verder te bewerken of knippen.


Kan ik mijn foto’s zelf afdrukken of kan ik nadien bestellingen plaatsen?


Naargelang de formule die jullie gekozen hebben, krijgen jullie een x-aantal foto’s in hoge resolutie, deze kunnen jullie zelf afdrukken of laten afdrukken. 

Hou er wel rekening mee dat wanneer je foto’s online of bij goedkopere labo’s laat afdrukken deze kunnen afwijken van de originele foto, dit heeft niets te maken met de kwaliteit van de afgeleverde foto’s, maar wel met het labo waar je de foto’s laat afdrukken, deze voeren soms nog bewerkingen en aanpassingen uit.

Indien jullie wensen kan je bij mij terecht om je foto’s te laten afdrukken, klein of groot formaat, of te laten monteren op verschillende materialen. Hiervoor werk ik samen met een professioneel labo om de beste kwaliteit te garanderen.


Publiceer je onze foto’s op je website of online?


Jullie hebben mijn fotografie kunnen bekijken via mijn portfolio, en deze werk ik graag regelmatig bij met nieuwe foto’s, zodat bezoekers steeds nieuw en recent werk kunnen bekijken.

Ik gebruik mijn foto’s als promotie, ook neem ik af en toe graag deel aan wedstrijden.

Door recente en nieuwe foto’s te tonen bereik ik ook nieuwe klanten, het is een extra motivatie voor mezelf om steeds mijn uiterste best te doen om iedere keer opnieuw de beste foto’s en reportages te maken.

Indien jullie dit liever niet hebben, verwittig mij hiervan bij jullie boeking, dan hou ik daar rekening mee en kunnen we samen tot een oplossing komen.

Sommige reportages zijn zeer persoonlijk, en hierbij heb je de mogelijkheid om jullie album online te bekijken, maar met een persoonlijk paswoord, zodat enkel jullie deze foto’s kunnen bekijken, privé of samen met jullie vrienden en familie, steeds jullie keuze.


Wat indien je ziek bent of belet door overmacht?


Ziek worden staat niet al te snel in mijn woordenboek.

Moest er toch een bepaalde overmacht zich voordoen, en de reportage kan onmogelijk uitgesteld worden (bv huwelijk/newborn/communie) dan kan ik steeds rekenen op zeer goede en professionele back-up fotografen. We zoeken samen naar de beste oplossing, naar die persoon waarbij jullie je even relax voelen.

Indien de reportage wel kan uitgesteld worden, plannen we samen in overleg een nieuwe datum.

Waarom werken met een voorschot?


Om onze gemaakte afspraak te bevestigen werk is steeds met een voorschot.

De tijd wordt gereserveerd en zo zijn we beiden zeker van onze wederzijdse afspraak.


Kunnen we een reportage door omstandigheden uitstellen of annuleren?


Het kan uiteraard altijd dat er gegronde redenen zijn waardoor een reportage niet kan doorgaan.

Dan kunnen we best kiezen om deze uit te stellen. Een reportage kan éénmalig, zonder meerkost, uitgesteld worden (niet van toepassing op huwelijk). U dient dit ten laatste 2 dagen voor de geplande datum te verwittigen. Samen maken we een nieuwe planning op.

Wanneer jullie een reportage of huwelijk annuleren, zijn jullie het reeds betaalde voorschot kwijt. Het kan jammer genoeg steeds voorkomen dat om bepaalde redenen een huwelijk wordt verlegd naar een andere datum. Op voorwaarde dat ik op die datum ook aanwezig kan zijn, blijven alle reeds gemaakte afspraken gelden.

Heb je nog vragen, mag je me onderin steeds even een bericht sturen.