• Bart Boodts Photography

Portret Obama


In het begin van het jaar startte ik steeds met een 'wishlist' om knappe koppen te portretteren, gewoon voor mijn portfolio.

Dit is een reeksje van mensen die me 'iets doen', vooral iets positiefs, een gevoel, maar ook wel negatiefs.

Zo staat er steevast op mijn wishlist een portret te kunnen nemen van Barack Obama, een persoon die als hij begint te spreken, ik steevast me omdraai en een zuigkracht voel om te luisteren, bizar.

Dit is maar 1 voorbeeld; zo zijn er ook Vlamimir Poetin, iets minder positief, maar die man bezet toch een gedeelte in mijn leven, onrechtstreeks weliswaar.

Om iets dichterbij te komen heb ik steeds dit lijstje voor ogen die ik nog niet heb kunnen portretteren:

Jan Mulder (schrijver:ex-voetballer), Charlotte Gainsbourg (actrice), Marion Cotillard (actrice), Pedro Almodovar (regisseur en ik ben grote fan van zijn werk), Diego Simeone (voetbaltrainer en ex-voetballer van de club van mijn hart, intrigerend persoon), Rossy De Palma (actrice), Bruce Springsteen (zanger), Roger Dalthrey (zanger van The Who, beste band ever), Jan Fabre (theatermaker en charismatisch persoon) en nog zo van die figuren in het binnen- en buitenland.

Nog dichterbij had ik al een tijdje Maaike Ouboter op mijn lijstje, want zij is in staat om een volledige zaal op te slorpen en iedereen, zowat vrouw als man, te vullen met de mooiste woorden en teksten.

Toeval wil dat ik gisteren naar haar optreden ben gaan kijken, en dit was weer de bevestiging: deze dame is speciaal en raakt, raakt hard (van de eerste moment op televisie 5 jaar geleden).

Moest je dit lezen, Maaike, met veel graagte zou ik enkele portretten van je maken.

Een andere persoon dichtbij huis is Wim Helsen. Ik ben geen lezer, ik volg weinig theater, maar ik kijk regelmatig naar 'Winteruur', niet voor de teksten, noch boeken, maar de symbiose tussen Wim, zijn hond en de gast. Door dit kleinigheidje weet hij mij te raken. Uitleggen kan ik het niet, maar hij heeft wel een knappe kop.

En zo zijn er nog velen die op mijn lijstje staan...

Ondertussen heb ik wel al andere mensen die op mijn wishlist stonden voor mijn camera gehad, waarvan enorm veel dank. Wie me wat gevolgd heeft, zal zeker al beelden hebben zien passeren van Bo Diddley (dé uitvinder van een universele nog steeds door iedereen gebruikte 'ritme'), Karel Deruwe (omdat hij een enorm charismatisch en zeer fijn man is), Nigel Williams (niet alleen omdat hij grappig is, maar zijn echtheid en het pure dat hij draagt), Jess Donckers (knappe vrouw die meer is dan de 'boeksoes' geschreven heb), Pascal Braeckman (of hoe een fantastische, open man wereld'berucht' wordt als. klankman), Marianne Dupon (meeste kennen haar van 'De Mol', maar ik als straatkameraadje en sterke vrouw die veel had te verduren), Hanne Troonbeeckx (gewoon een fantastische, positieve en goedlachse vrouw), Faroek Ozgunes (in het medialandschap dé voorvechter van recht en onrecht), gouden koppel Nikki Van Lierop en Jeroen Olyslaegers (die als geen ander laten zien wat liefde is, een zeer succesvol schrijversduo), Alex Pauwels (ambitieuze en immer sympathieke karakterkop), Marnix Peeters (een man waar ik tot aan de Duitse grens voor reed om met hem een portret te maken en te genieten van de natuur en de lekkere cake gemaakt door zijn liefdevolle vrouw), ....

Ik hoop dat mijn 'Knappe Koppen'-reeks nog veel kleur gaat krijgen gevuld met charisma, liefde, puurheid, ...

Als iemand Barack kent, mag je het hem zeker laten weten.

Donald mag over de plas blijven...

Iemand? Mail naar bartboodts@icloud.com

Tot snel,

Bart

#portret #knappekoppen #portfolio

160 keer bekeken