• Bart Boodts

Dé mooiste dag!


Even de volle aandacht schenken aan het mooiste dat er op aarde bestaat, het schenken van nieuw leven, het dragen van een kind, de zwangerschap en de geboorte.

Gezien het natuurlijke karakter van een zwangerschap, het dragen van nieuw leven, ben ik steeds heel blij als mensen me contacteren om deze mooie gebeurtenis te vereeuwigen op foto. Het geeft me een mooie voldoening als ik weet dat mijn foto's al onvergetelijk worden gekoesterd.

Mooier nog ervaar ik het fotograferen van de geboorte zelf, die mooie emoties errond, eerst de spanning, het wachten, tot de verwondering en het geluk, wanneer de eerste kreetjes van die kleine spruit weerklinken.

Velen zeggen zonder nadenken dat hun trouwfeest 'de mooiste dag van hun leven is (of moet zijn)', maar wat over de geboorte van je kind, in mijn ogen nog een mooiere dag, al dan niet dé mooiste om te koesteren.

Meerdere mensen kijken verschrikt als ze horen over 'het fotograferen van een geboorte', dan leg ik ze uit dat de mooiste moment van hun leven, de geboorte van hun kind, meestal wordt vergeten om te vereeuwigen voor de rest van hun leven. Het enige dat de meeste mensen in handen hebben, zijn soms bewogen en donkere eerste beelden die in alle stress errond worden gefotografeerd met de 'smartphone' die in de buurt ligt.

'Maar de geboorte is toch een intiem moment van ons als ouder?'. Juist, maar meestal lopen er nog 2 dokters, enkele verplegers en dergelijke rond tijdens 'jullie' moment. De fotograaf die onopvallend aanwezig is, om jullie de meest onvergetelijke beelden te schenken, gaat die moment niet dé storende factor zijn.

'Maar zo'n reportage van een geboorte kost toch ook vele centjes?'. Juist, afhankelijk van hoe je het bekijkt. Ik, als fotograaf ben 24u ter beschikking om recht te springen en me te haasten naar het ziekenhuis om jullie momenten vast te leggen, soms moet ik nog enkele uren wachten op hét moment. En... die andere 'mooiste dag van je leven', zijn dat niet meer centjes?

Uiteraard wil niet iedereen de geboorte laten vastleggen, en uiteraard wijs ik hierbij niemand met de vinger.

Ik wou hierbij gewoon even laten nadenken wat eigenlijk dé mooiste dag is.

Voor sommige mensen is dat 'de eerste kus met hun liefde', anderen hun trouwfeest, sommigen de geboorte van hun kind, iedereen is verschillend.

Kijk gerust eens naar de 'mooie buiken'-pagina voor info of mail me voor de opties naar bartboodts@icloud.com.

Tot snel,

Bart

#zwangerschapsfotografie #zwangerschap #geboorte #geboortefotografie #fotograafantwerpen #bartboodtsfotografie

71 keer bekeken