• Bart Boodts

Fotografie is meer...


Fotografie is meer dan enkel foto's nemen of laten nemen.

Het leuke aan mijn beroep is dat je wekelijks verscheidene opdrachten krijgt met steeds verschillende en boeiende mensen, met verschillende wensen.

Gisteren had ik een full artistic shoot met een klant, een jongedame die eens voor de lens wou staan met een wel heel speciaal thema.

Ze wou op deze manier afscheid nemen van haar huwelijk en haar scheiding op foto krijgen. Toen ik haar mailtje kreeg, was ik verrast van het thema en ondanks het drama errond, zag ik ernaar uit om dit proberen uit te beelden.

Zo gezegd, zo gedaan. Gisteren trokken we de natuur in, met haar trouwjurk.

Zo kwam er al snel de emotie rond het thema en waren we snel vertrokken; de ruwe, desolate natuur, met haar als eenzame persoon in het midden van het natuurlijke geweld.

Samantha - © Bart Boodts Photography

We waren net begonnen en de traantjes vloeiden. We hadden tevoren afgesproken dat het soms heel hard kan gaan en dat er traantjes zouden kunnen ontstaan, en dat ik blijf fotograferen.

Natuurlijk krijg je sterke beelden die volledig passen in het dramatische en het emotionele artistieke gebeuren.

Maar... los van dat, los van 'het nemen van foto's en zoeken naar de mooiste emotie', kwam er wel meer kijken dan enkel dat.

Fotografie is therapie en dit is niet de eerste keer dat ik dat ervaar.

Samantha - © Bart Boodts Photography

Er ontstaat een band tussen twee personen die mekaar niet kennen. Emoties komen los, en ik laat haar geduldig haar hart uitstorten, en 'recupereren'. Resultaat is steeds dezelfde; het blijkt een opluchting te zijn, een vrijheid, en in mijn ogen een zeer moedige stap om dit in beeld te laten brengen.

Was dit een rare opdracht of idee?

Neen, zeg ik volmondig, helemaal niet! Nu ze de beelden ziet van haar 'lijden', confronteert het haar wel, maar bovenal voelt ze zich goed hierover en heeft ze me herhaaldelijk gezegd dat ze blij is dat ze me geboekt heeft en dat we een zeer aangename en mooie shoot hebben gedaan.

Zo heb ik al regelmatig meegemaakt dat iemand na de shoot zegt, vooral bij artistiek naakt: ik ben blij dat ik dit gedaan heb, dat ik de stap heb gezet, ik wist niet dat ik dit durfde, of kon, het geeft me enorm veel zelfvertrouwen. De momenten dat ik zoiets hoor zeggen, dan denk ik: 'Wat heb ik toch een mooi beroep!'

Het is inderdaad veel meer dan gewoon op een knopje drukken.

Samantha - © Bart Boodts Photography

Wil je zelf eens voor de camera, je zelfvertrouwen overwinnen, of gewoon omdat je dat graag doet, kijk dan snel op mijn boekingspagina of mail me met je suggestie via bartboodts@icloud.com.

Tot snel,

Bart

#scheiding #fotografieantwerpen #emotie #therapie #fotograafantwerpen #thema

472 keer bekeken