• Bart Boodts

Vanavond op televisie


******UPDATE: DE LIVE-UITZENDING IS AFGELOPEN, de reportage kan HIER herbekeken worden*******

Om in te pikken op het volledig verhaal, even een beetje uitleg.

Linda Deloore, de goedlachse dame van de kantine van Sporting Lokeren werd zoals velen getroffen door de ziekte met de grote 'K'. Er werd een tumor vastgesteld in haar rechterborst, die ter genezing van de ziekte werd geamputeerd.

Rond juni kreeg ik vooreerst een bericht van deze moedige dame met de vraag om een foto-shoot te doen met haar, om de wereld te laten zien wat het is, zonder schroom en zonder taboe.

Ik stemde zonder aarzelen toe, omdat ik deze vreselijke boosdoener, die vele slachtoffers velt, al in de dichte nabijheid heb mogen leren kennen helaas.

Woord bij daad, en we spreken af om in 'Het Verloren Bos' een sessie te doen (dit bos met deze naam was eerder toevallig gekozen).

Wat onmiddellijk opviel is dat Linda een zeer goedlachse, sterke, heel positieve vrouw is, waardoor het een enorm leuke en onvergetelijke shoot werd, ondanks het pakkende thema.

Linda heeft zo de pers gecontacteerd om dit taboe te doorbreken en te tonen, in haar naaktheid. Vele kranten en de organisatie 'Think Pink' hebben ondertussen haar verhaal opgepikt de afgelopen maanden, zoals gisteren nog, in het Laatste Nieuws.

Ook ik heb een van de beelden doorgestuurd naar VOGUE Italia, waar ze deze foto geselecteerd hebben om mee te prijken tussen alle andere, online, geselecteerde beelden te prijken. Dit deed me deugd, omdat het niet een beeld was dat kledij-gerelateerd was, of enig schoonheidsideaal zou nastreven.

Linda - © Bart Boodts Photography - 2016

Vanavond wordt haar verhaal uitgezonden op TV OOST, de regionale televisie-zender van Oost-Vlaanderen. 'Dit kanaal kan ik niet ontvangen,' hoor ik u zeggen. Wel, ik ook niet, maar je kan het online volgen uiteraard op de website van TV OOST om 18u30 vandaag! De link naar deze uitzending is HIER ! Op de website gewoon op LIVE klikken als je op tijd gaat kijken en anders kan je op HERBEKIJKEN klikken als je later wil kijken (en doorklikken naar NIEUWS).

Ze zal haar verhaal doen voor televisie ingekaderd met de beelden die we samen gemaakt hebben, dus ZEKER kijken.

Herbekijk de uitzending HIER

Ja, ik ben fier ...

op Linda!

En laat gerust enkele reacties achter hieronder... ik luister graag naar jullie.

#linda #kanker #tvoost #televisie #verhaal #vechtlust #fotografie #Vogue

525 keer bekeken