• Bart Boodts

David en Fidel


Zaterdagochtend, ik word wakker en de nieuwsbrieven van kranten stromen binnen met het nieuws dat Fidel Castro overleden is. Daar gaan we niet te snel over treuren, ik teken ook graag voor een leven tot 90 jaar. Het leuke vond ik aan Fidel, dat hij naar de persconferenties of meetings met wereldleiders zijn camera steeds meenam om zijn snapshot te kunnen nemen. Stel je voor dat hij nu wereldleider zou zijn, het zouden allemaal 'selfies' zijn met de groten der aarde.

©Reuters

En zo las ik verder en zag ik dat de grote David Hamilton eveneens overleden is op 83-jarige leeftijd, een groter verlies voor de fotografie. Hij was de regisseur van onder andere Bilitis. Ietwat controversieel in zijn fotografie voor sommige puriteinen, maar voor mij was deze Brit groot in zijn werk, een voorbeeld.

©François Besch

Vooral zijn soft-focus in zijn beelden met jonge dames staan bekend, hiervan eentje:

© David Hamilton - A place in the Sun

Ondertussen is de dag begonnen, en vlieg ik er zelf in! Time to shoot! Kijk ondertussen even verder naar mijn werk! Dank je.

#hamilton #fidel #castro

69 keer bekeken